Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از بزرگ‌ترین زیستگاه‌های زیرزمینی ماهیان کور جهان توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان و پژوهشگران بین‌المللی کشف شد.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدحامد موسوی ثابت، عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه گیلان طی تحقیقی دو ساله با همکاری دکتر صابر وطن دوست، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، پروفسور ماتیاس گیگر و پروفسور یورگ فریهوف از محققان برجسته آلمانی، ضمن گزارش یک زیستگاه جدید برای ماهیان کور ایرانی، با انتشار نتایج ژنتیکی بر ماهیان مورد مطالعه، وجود یک سفره آب زیرزمینی عظیم در زیر رشته کوه‌های زاگرس را اثبات کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سفره آب زیرزمینی با طول شناخته شده حدود حداقل ۳۱ کیلومتر و حداکثر ۱۶۲ کیلومتر (در خط مستقیم که احتمالاً چندین برابر این فاصله در حالت واقع است) بزرگترین زیستگاه زیرزمینی شناخته شده ماهیان در جهان است.

همچنین این زیستگاه اولین زیستگاه در جهان با سه گونه ماهی کور است و تنها یک زیستگاه غیر از آن در کشور چین با این تنوع و غنای گونه‌ای تاکنون شناخته شده است.

دکتر موسوی ثابت با بیان اینکه تا امروز در ایران چهار گونه ماهی کور غارزی شناسایی شده‌اند که منحصر به کشورمان هستند و در هیچ نقطه دیگر دنیا وجود ندارند، تاکید کرد: تحقیقات یک دهه اخیر من در منطقه غرب کشور و در منابع آبی حوضه زاگرس منتج به کشف دو گونه از چهار گونه مذکور شده است و دو گونه دیگر توسط محققان خارجی در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی کشف و توصیف شده بودند. با عنایت به اهمیت بالای این نوع ماهیان، به نظر می‌رسد این گونه‌ها باید در اولویت حفاظتی سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرند و نقشه راه حفاظت تنوع گونه‌ای کشور بر این اساس اصلاح شود.

نتایج این تحقیق بین‌المللی در شماره اخیر مجله ماهی‌شناسی کاربردی ( Journal of Applied Ichthyology ) در کشور آلمان منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زاگرس زیستگاه ماهی کور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۴۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدتر از قتلگاه فریدون کنار کجاست؟ | امن‌ترین کشور برای پرندگان مهاجر اینجاست

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: اگر بخواهیم نگاهی منطقه‌ای به کشتار پرندگان مهاجری که قابلیت خورده شدن داشته باشیم، شاید کمتر منطقه‌ای به پای کشورهای حاشیه شرقی مدیترانه برسد که سالانه ۱۱ تا ۳۶ میلیون بال پرنده در آن شکار می‌شود. امروز (پنجشنبه۲۰ اردیبهشت) روز جهانی پرندگان مهاجر است. گونه‌های متنوعی از پرندگان مهاجر یا از آسمان ایران عبور می‌کنند به مناطق گرمتر می‌روند و یا زمستان را در نیمه دوم سال در تالابهای ایران می‌گذرانند. پرندگان مهاجر محدود به گونه‌های قابل شکار و خوردن نمی‌شوند. ۷۰ درصد از پرنده‌هایی که در ایران می‌بینید مهاجرند.

پرندگان مهاجر به دلایل مختلفی جانشان در خطر است. اگر وجود ۱۰۰ میلیون گربه وحشی و بدون صاحب را کنار بگذارید، گسترش سریع شهرها و تاثیر مخربی که بر محیط زیست می‌گذارند برخی از گونه‌های مهاجر را به لبه انقراض کشانده است. اما امن‌ترین کشورها برای مهاجران آن هم به طور کاملا نسبی، آنهایی هستند که به کنوانسیون‌های بین‌المللی حفاظت از پرندگان پیوسته و برنامه‌های حفاظتی اجرا می‌کنند. از میان ۹ مسیر مهاجرت، مسیر آسیای شرقی-استرالیا یکی از خطرناک ترین مسیرهای پرواز در جهان برای پرندگان مهاجر است.

به عمل رفت و برگشت پرندگان از زیستگاه بهار و تابستان‌گذرانی به زیستگاه پاییز و زمستان‌گذرانی و بالعکس که معمولاً به واسطه تغییر فصل رخ می‌دهد، کوچ گفته می‌شود. کوچ معادل کلمه Migration است که اصطلاحاً در زبان محاوره، مهاجرت گفته می‌شود. به طور کلی دو نوع مهاجرت در میان حیوانات و مخصوصاً پرندگان وجود دارد: یکی مهاجرت روزانه و دیگری مهاجرت فصلی. در مهاجرتهای فصلی که در فصول مختلف صورت می‌گیرد، پرنده در یک فصل معین زادگاه و محل تولیدمثل خود را ترک نموده و در فصل دیگر مراجعت می‌نماید.

دلایل کشتار پرندگان مهاجر در دنیا مسومیت در جنوب صحرای آفریقا (برای مراقبت از دام کرکس‌ها را مسموم می‌کنند) تیراندازی برای تفریح در اروپا و آمریکای شمالی به دام انداختن پرندگان آوازخوان در آسیا قاچاق پرندگان در آمریکای جنوبی صید برای تامین خوراک صرفا لذیذ در خاورمیانه

ناامن‌ترین کشورهای دنیا برای پرندگان مهاجری که قابلیت خورده شدن دارند

مصر، لبنان، سوریه، مراکش، الجزایر، ایران، عراق، عربستان

امن‌ترین کشورهای دنیا برای پرندگان مهاجر

کره شمالی، استرالیا، نیوزلند، کانادا، ایالات‌متحده، نروژ

چه گونه‌هایی در دنیا بیشتر شکار می‌شوند

انواع اردک

انواع غاز

انواع کبوترها

بلدرچین

فاخته

مهاجران در پنجره آمار

۱۱ هزار گونه پرنده در دنیا وجود دارد.

۱۸۰۰ گونه پرنده مهاجرت طولانی می‌کنند.

۵۰ میلیارد قطعه پرنده هر ساله در دنیا مهاجرت طولانی می‌کنند.

۷۰ درصد پرندگان ایران مهاجر هستند.

۳۴۰ گونه از پرندگان ایران مهاجرند.

۱۰۰ گونه پرنده مهاجر از ایران فقط عبور می‌کنند.

مسیرهای اصلی و طولانی مهاجرت پرندگان در دنیا: ۸ مسیر مهاجرت پرندگان ۱- آسیای شرقی – استرالیا: (خطرناکترین مسیر مهاجرت پرندگان در دنیا)

۸۵ میلیون کیلومتر مربع

۳۷ کشور

۴۹۲ گونه

۲- مسیر دریای سیاه و مدیترانه‌ای:

۴۹ میلیون کیلومتر مربع

۱۰۱ کشور

۳۰۲ گونه

۳- مسیر می‌سی‌سی‌پی- آمریکا

۳۰ کیلومتر مربع

۲۷ کشور

۳۸۲ گونه

۴- مرکز و جنوب آسیا:

۳۴ میلیون کیلومتر مربع

۲۹ کشور

۳۰۷ گونه

۵- مسیر اقیانوس اطلس شرقی -غرب آفریقا:

۴۶ میلیون کیلومتر مربع

۷۵ کشور

۲۹۷ گونه

۶- مسیر ناحیه غربی اقیانوس آرام

۲۱ میلیون کیلومتر مربع

۱۸ کشور

۳۲۳ گونه

۷- مسیر شرق آسیا- شرق افریقا

۵۷ میلیون کیلومتر مربع

۶۴ کشور

۳۳۱ گونه

۸- مسیر اقیانوس اطلس -آمریکا:

۳۴ میلیون کیلومتر مربع

۴۶ کشور

۳۹۵ گونه

کد خبر 850486 برچسب‌ها حیوانات - انقراض گونه‌ها مهاجرت حیوانات - پرندگان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • هارپی بزرگترین عقاب جهان (+عکس)
  • بدتر از قتلگاه فریدون کنار کجاست؟ | امن‌ترین کشور برای پرندگان مهاجر اینجاست
  • سهمیه شنای المپیک بگیریم وایلدکارت منتفی می‌شود
  • خراسان شمالی میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • حلیم بن قادر: ایران در سپک تاکرای جهان رکوردشکنی می‌کند
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • بیست و هشتمین نمایشگاه نفت تا دقایقی دیگر آغاز به کار میکند
  • نشست تخصصی وبیناری در چابهار
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است